Kaffesked – handgraverat tornedalssilver

Tornedalssilver kaffesked med copersson gravyr. 122 mm lång handgraverad kaffesked i Tornedalsmodell. Förebilden till mönstret är blomman Finnmyrten, Chameadáphne Calyculata. I Sverige är den mycket sällsynt och förekommer endast i Norrbotten nära den finska gränsen. Tål maskindisk läs skötselråd

T01
12 produkter
COPERSSON
690,00 kr
Moms ingår
Kvantitet
I lager

Fler val

(+200,00 kr)
  Säker betalning
  Snabba leveranser
  Personlig service
Beskrivning

C.O.Persson hantverk & kvalité sedan 1908 Det naturliga valet. Hantverk har alltid varit C.O.Perssons specialgren. Tornedalssilver handgraverat med Tornedalsblomman har exporterats från Torneddalen till matbord runt hela världen. Bland annat, som avskedsgåva till amerikanska soldater som tjänstgjorde i Tyskland på andra världskriget, som gåvor till svenska kungahuset och finska presidenten. Nästa gång du dukar ditt matbord kan det vara med C.O.Persson matsilverbestick graverade med "Omtanke" välgörande och vackert med stöd till fattiga och svältande i Sverige.

Skeden som dop gåva

Även skeden är av gammalt ursprung. Man har funnit den i gravar från gamla Egypten. Fynden av gamla skedar är dock betydligt färre än fynden av gamla knivar. Möjligen kan detta förklaras med att skedaran ofta gjordes i trä. Fraam till 1700-talets början var även skeden personlig och bars i fickan eller i särskilda etuin. Denna tradition lever fortfarande vidare då barn som födds får en kaffesked. I kassan finns ett kommentars fält där anger du önskad text som ska graveras. 1. Italic - rakstil, tydlig Gravyr förslag Julia 31/12-12 2. Script - skrivstil, snyggt Gravyrförslag Romeo 31/12-12 3. 3.  Gravyr med "Omtanke" TM"

Produktinformation
T01
12 produkter