Inhorgenta

Att skapa en ny kollektion är en konstfull process som börjar med en vision och en ädelmetall som silver, uppskattad för sin lyster och formbarhet. Silver, med sin förmåga att bearbetas i kvaliteter från 800 till 935 tusendelar, erbjuder designers en mångsidig grund att uttrycka sin kreativitet. Fredrik, en designer med en vision men begränsade smideskunskaper, begav sig till Inhorgenta-mässan i Tyskland i februari 2018. Hans mål var att hitta någon som kunde förverkliga hans idé. Mässan, en smältdegel av innovation och tradition, bjöd på modelluppvisningar, möten och föreläsningar om urmakeri, guld och silver, vilket gav Fredrik en inblick i branschens senaste trender.

Det var i en av mässhallarna som Fredrik representerade C.O.Persson & mötte smyckes företaget DUR, och tillsammans kunde de ge liv åt hans designidéer: Norrsken och Midnattsolsringarna. Med hjälp av Opal Dreams, som levererar marknadens mest strålande opaler, kunde de införliva den unika skönheten av norrskenet och midnattssolens strålar i designen. Opalerna valdes för att symbolisera det gröna skimret av norrskenet under vintern och det gyllene skenet av solstrålarna under sommaren, vilket skapade en kollektion som inte bara reflekterade naturens underverk utan också berättade en historia om platsen de kom från. Denna kollektion är ett exempel på hur traditionellt hantverk och modern design kan förenas för att skapa något som är både tidlöst och nyskapande.

Om DUR

Olika som livet.
Optimistisk som dess skapare.
Responsiv, eftersom DUR-Schmuck snabbt kan ta tag i nya trender och hjälpa till att forma dem med sina egna workshops med stor stil.

Snabba svängar. Koncentrerade linjer.

DUR smycken grossist har internaliserat dessa tre ord. Eftersom DUR är ett team av ökänt kreativa designers som skapar nya, övertygande kollektioner säsong efter säsong med en stark känsla för nya trender.

DUR-smycken är alltid i linje med aktuella trender.
Dekorativt, för DUR pryder alla! DUR smycken har ett intressant, brett sortiment för män och kvinnor och för unga eller unga i sinnet.

Ursprungligen för att DUR-smycken alltid trollar fram sina smycken av en kombination av silver och alla möjliga okonventionella material som pärlemor, lava, koppar, mässing och många andra.

Tystnad är guld, dekoration är silver!

DUR smycken representerar en fusion av konst och hantverk, där varje stycke är en hyllning till kreativitet och individualitet. Med en filosofi som omfamnar mångfalden i livet och en optimism som speglar dess skapare, står DUR för en design som är både responsiv och trendmedveten. Varje kollektion är ett resultat av noggrant utforskande av nya trender och snabba svängar i modevärlden, vilket återspeglas i de koncentrerade linjerna och den distinkta stilen som DUR-smycken är kända för.

Teamet bakom DUR är ett kollektiv av framstående designers vars kända kreativitet inte bara skapar smycken utan berättelser som bärare kan identifiera sig med. Deras arbete är en dialog med tiden, där varje ny kollektion är en kommentar till samtida estetik och kulturella strömningar. Smyckena är inte bara dekorativa utan också uttrycksfulla, och erbjuder ett brett sortiment som tilltalar både män och kvinnor, unga och de unga i sinnet.

DUR:s engagemang för originalitet sträcker sig till valet av material. Genom att kombinera traditionellt silver med okonventionella element som pärlemor, lava, koppar och mässing, skapar de unika smycken som inte bara pryder utan också berättar en historia. Det är denna förmåga att förvandla tystnad till guld och dekoration till silver som gör DUR-smycken till mer än bara accessoarer; de är symboler för personlig stil och kreativitet.