Vigsel

I den djupa symboliken av vigseln, där två individer knyter Hymens band, finns en tradition som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Det är en ceremoni som inte bara förenar två hjärtan utan också två livsöden, och det är genom ringarnas utbyte som detta löfte manifesteras. I Sverige, liksom i många andra kulturer, är ringen en symbol för evighet och kontinuitet, en cirkel utan början eller slut som representerar det oändliga bandet mellan två människor.

Guld, med sin tidlösa skönhet och beständighet, har länge varit det föredragna materialet för dessa viktiga smycken. Det är inte bara en investering i kvalitet utan också en investering i en relation som är avsedd att vara för evigt. Att välja en ring är därför inte bara en fråga om estetik utan också en symbol för det löfte som ges. Det moderna sortimentet av ringar erbjuder en mångfald av stilar för att passa varje unik förbindelse, från de enklaste banden till de mest utsmyckade skapelserna, vilket speglar de individuella smakerna och värderingarna hos varje par.

Förlovning, bröllop, fest eller vardag – varje tillfälle har sin egen betydelse och kräver en ring som kan bära dess vikt. En förlovningsring är ett löfte om ett kommande bröllop, en förhandsvisning av det livslånga åtagandet. En vigselring är bekräftelsen på detta löfte, en daglig påminnelse om de band som har knutits. Festringar tillåter individer att uttrycka sin kärlek och glädje, medan vardagsringar är en subtil men ständig påminnelse om kärlekens närvaro i det dagliga livet.

Att knyta Hymens band är en handling som är lika gammal som civilisationen själv, och ringarna som utbyts är dess varaktiga symboler. De är löften som håller, precis som det guld de ofta är gjorda av, och de representerar en kärlek som är avsedd att vara evig. I detta sammanhang är ringar inte bara smycken utan också kraftfulla symboler för kärlek, engagemang och tradition.

Bra att veta

Att välja rätt storlek

Storlek på ring och att tänka på när väljer ring.
Bred- eller smal ring, 17mm eller 53mm vilken storlek är rätt för dig?
Här är bästa rådet faktiskt att besöka en guldsmed på din hemort. Saknar du en sådan kan du kontakta oss så hjälper vi dig.

Varm och kall hand
Vänster ringfinger är vanligast för vigsel och förlovningsringar. Vänster är mindre än höger handens fingrar.
En kall hand är även den mindre än en varm hand. Testa ringar på ditt finger med både varm och kall hand.
Under graviditet fylls kroppen med mer vätska så också på sommaren när det är varmt så svullnar fingrarna.

Ringens bredd
Smala ringar passar oftast bättre på korta fingrar och breda ringar suger fast mer runt fingret.
En ring med insida som är rund profil är oftast bekvämare än raka insidor på ringar. Därför kan en mindre storlek passa bättre när insidan är rund.

kostnadsfri ringstorlek

Besök oss för gratis ringmått eller beställ ett via mejl

Snabb kundtjänst

Alltid vaken på dagen sänd ett mejl till kiruna@copersson.se

Gravering & present inslagning

Gör presenten personlig gravera ett namn och beställ presentinslagning

Våra favoriter