Personlig gravyr

Gör ditt silversmycke och silverbestick personligt. Gravera ett monogram, namn eller hälsning. Har du en ring är det fint med ett namn och ett datum på ringens insidan. Utsidan av ringen, är vackrast med en symbol. På ett hängsmycke passar namn samt ett födelsedatum. Det är en fin dopgåva!

Gravyr är ett eget signum ”Omtanke™” som gör allt personligt. Till höger ses en silver tårtspade som ska graveras Ebba i en skrivstil.

GRAVERA
Vi tycker att gravyr är viktigt. Med hjälp av gravyr kan du förstärka betydelse och hos oss är det endast fantasin som sätter stopp för vad som kan graveras.

VAD SKA MAN GRAVERA?

Det vanligaste är att gravera in namn och datum ex. C.O.Persson 20/8 1908 Eventuellt en symbol på utsidan av ringen. Beroende på ring modell kan du även gravera en rak tjockare ring på utsidan eller på kanten.

HUR LÅNG KAN EN GRAVYRTEXT VARA?
Detta är en vanlig fråga som våra kunder ställer. Svaret är att det blir svårare läsa ju mer som graveras. Det får plats med mer text i en större slät ring, medan texten på en mindre ring behöver vara något kortare. Längden kan även begränsas beroende på antalet diamanter du har i din ring. Som exempel får du plats med cirka 70 tecken i en bred och slät ring och cirka 30 tecken i en klassisk alliansring där diamanterna sträcker sig runt halva ringen.

När du beställer en ring från C.O.Persson ingår gravyr kostnadsfritt vid ditt köp. Väljer du däremot att gravera din ring i efterhand eller ändra befintlig gravyr får du räkna med en kostnad från 200kr.

Kontakta oss genom kundtjänst eller besök vår butik för inlämnade av saker du önskar gravering på.

Reparationer

Vi reparerar och omarbetar gamla smycken till nya samt utför polering och storleks ändringar på ringar. En guldring går oftast bra att storleks ändra +/- 2 mm för 400kr till det tillkommer tvätt och polering ca 300kr. Vill du återvinna guld, tillverka nya smycken av ditt egna guld kan vi göra det pris från 1000kr.

Reparera ditt silver med hjälp av våra duktiga hantverkare! Vi ger din favorit en ny glans samtidigt som historien om smycket lever vidare.

Gör ett bra miljöval och återvinn silver eller guldskrot till nya smycken. C.O.Persson tar sig an till synes ”hopplösa fall” med hantverk och kvalité och ser fram emot att skapa något helt nytt av den vackra och tidlösa ädelmetallen.

 

SERVICE OCH UNDERHÅLL AV RING
Ditt smycke är tänkt att hålla över lång tid men ibland händer olyckor, eller så önskar du kanske göra en förändring. Vi erbjuder service både avseende reparationer och ändringsarbeten genom våra samarbetspartners. Rengöring och polering utför vi för 300kr/ring

SÅ TAR DU HAND OM DIN RING
Din ring ska kunna bäras med stolthet varje dag i många år framöver. Men med daglig användning kommer också slitage. Vi rekommenderar dels regelbunden rengöring av ringar för att de ska behålla sin vackra lyster, men även att du ser över dina ringar så att de inte har några skador.

RENGÖR DIN RING SJÄLV
Våra vardagliga sysslor kan bidra till att ringen blir smutsig och det kan i sin tur göra att huden under ringen blir irriterad samt att du inte ser eventuellt slitage på ringen lika tydligt. En ring i guld och med diamanter kan du lätt rengöra själv med hjälp av varmt vatten, diskmedel och en mjuk tandborste. Ju mer du använder din ring desto oftare bör du rengöra den. Du kan med fördel rengöra den varje dag.

1. Låt ringen ligga i det varma vattnet i tio minuter tillsammans med lite diskmedel.
2. Borsta lätt med tandborsten för att få bort all smuts och var uppmärksam så att ingen sten sitter löst.
3. Skölj av ringen och låt den torka innan du sätter ringen på fingret igen.

Andra typer av ringar, så som ringar med pärlor eller oäkta stenar kan vara känsliga att rengöra själv. Dessa kan vara limmade och rengöringsmedel löser upp limmet.

Smuts kan ibland tvättas i ultraljudstvätt. (Vi kan sälja en liten 600ml inklusive rengöringskorg för smycken och klockstativ för alla vanliga armbandsur, pris 600kr) Kontakta oss.

KONTROLLERA DIN RING
I samband med att du rengör din ring är det bra att du även kontrollerar den. Slitaget på din ring kan variera, dels beroende på vilken typ av ring du har men också hur din vardag ser ut. Vi rekommenderar att du tar av din ring om du utför trädgårdsarbete, arbetar med metaller, tränar med redskap eller andra aktiviteter där ringen kan utsättas för påfrestning.

Ofta är det sten infattningen som kommer till skada och går man för länge utan att kontrollera sin ring så kan en sten till slut falla ur. Vi rekommenderar att du lämnar in din ring för kontroll med jämna mellanrum för att se över ringens skick – ungefär vartannat år. Om du märker att en sten sitter löst bör du kontakta oss direkt så hjälper vi dig.